ГоловнаСуспільствоПодії

Українських військових в Криму лякають повідомленнями, буцімто на материку їх посадять за дезертирство

Інформація про те, що українських військових, які залишили Крим, звинуватять у зраді Україні, не відповідає дійсності

Кримське телебачення поширює інформацію про те, що українських військових, які покинуть півострів і поїдуть на материк, звинувачують у дезертирстві і зраді Батьківщині - Україні. Про це LB.ua розповіли кримські військові, в тому числі моряки корвета "Тернопіль".

За їх словами, активно поширюється інформація, ніби ті військові, які покинули захоплені Росією частини в Криму і вирушили служити далі на материк, звинувачені українським командуванням у дезертирстві, підуть під суд і будуть засуджені на 15 років позбавлення волі.

Міністерство оборони цю інформацію ніяк не підтверджує і не спростовує. У прес-службі відомства LB.ua два дні відповідали, що ніяк прокоментувати ситуацію не можуть.

Разом з тим, в прокуратурі Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері LB.ua запевнили, що нікого з українських військових, які залишилися вірні присязі і їдуть на материк, звинувачувати у дезертирстві не будуть.

"Це дезінформація. Нікого з військових не затримували і не затримуватимуть", - повідомили LB.ua по телефону в прес-службі.

Як повідомляли раніше, вчора в Керчі військова частина морської піхоти перейшла під контроль Росії, після чого близько 200 офіцерів і рядових перейшли на бік Росії, 30 осіб написали заяви про відставку і ще 40 вирушили на материк, щоб продовжити службу в українській армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram