ГоловнаСуспільствоЖиття

У Херсоні мітингували проти сепаратизму

Депутати обіцяли не допустити кримський сценарій в області

Масштабний мітинг проти сепаратизму відбувся сьогодні біля будівлі Херсонської міської ради.

Про це повідомляє прес-служба міськради.

Кілька тисяч містян прийшло на сьогоднішню сесію міської ради в Херсоні для того, щоб запобігти ухваленню пропозиції про проведення референдуму щодо від'єднання Херсонської області від України.

Водночас, в.о. міського голови Володимир Миколаєнко, виступаючи на відкритті сесії, запевнив, що жодна з сепаратистських пропозицій не виноситиметься на голосування. А її автори будуть передані правоохоронцям прямо в залі засідань.

Ці слова підтвердив присутній на місці начальник УМВС в Херсонській області Михайло Фабрін. Він також підтвердив, що в Херсоні немає сепаратистських настроїв, і кримський сценарій не підтримають. Виступити на сесії міськради намагалася і омбудсмен Валерія Лутковська, однак через незадоволених мешканців міста, слова їй так і не надали.

Як повідомляє прес-служба, сесія міськради не відбулася: в залі були всього 27 депутатів з 76. Не прийшли представники ПР і КПУ, від яких, власне, і чекали заяв про референдум. Пізніше вони пояснили, що побоювалися за своє життя.

Під час мітингу депутати запевнили, що не допустять сепаратизму в Херсоні.

Зазначимо, що раніше повідомляли про те, що народний депутат від Партії Регіонів, обраний за №182 округу (Херсон) Володимир Сальдо підозрюється Генеральною Прокуратурою України в сепаратистській діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram