ГоловнаПолітика

Турчинов: українські військові в Криму отримали наказ захищатися до останнього

Військові повинні захищати свої кораблі, свої військові частини від нападників

Спікер Верховної Ради України, в.о. глави держави Олександр Турчинов спростовує інформацію в ЗМІ про відсутність розпоряджень для українських військових у Криму.

"Коли в пресі викидається інформація, що військові не знають, що робити - це неправда", - сказав він під час спільної прес-конференції зі генсеком ООН Пан Гі Муном в Києві в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс".

При цьому спікер додав: "Міністерство оборони та Генеральний штаб ставлять перед нашими військовими моряками, перед усіма військовими, які знаходяться на території Автономної Республіки Крим, задачу захищати свої кораблі, свої військові частини від нападників".

Водночас, Турчинов зазначив, що там, де українські військові в Криму діють рішуче, відповідно до військових статутів та Конституції, "провокації провалюються".

Нагадаємо, 18 березня невизнаний голова Радміну Криму Сергій Аксьонов, який оголосив себе верховним головнокомандувачем АРК і Севастополя, запропонував військовослужбовцям у Криму перейти на бік "Республіки Крим" або звільнитися. Він оголосив військове майно в регіоні власністю півострова. У свою чергу міністр оборони України Ігор Тенюх заявив, що українських військовослужбовців не виводитимуть з Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram