ГоловнаПолітика

"Гетьман Сагайдачний" повернувся в Одесу

Екіпаж залишається вірним присязі

"Гетьман Сагайдачний" повернувся в Одесу
"Гетман Сагайдачный"
Фото: http://www.mil.gov.ua

Флагман Військово-Морських сил України фрегат "Гетьман Сагайдачний" завершив охорону морських кордонів України і повернувся в порт "Одеса".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Згідно з повідомленням, з 14 по 21 березня з метою охорони морських кордонів України фрегат "Гетьман Сагайдачний" здійснював патрулювання у визначеному районі Чорного моря. Під час виконання державних завдань екіпаж фрегата виявив чотири військові кораблі і два вертольоти вогневої підтримки Мі-35 Чорноморського флоту РФ, які безпідставно намагалися перетнути морські кордони України.

"Незважаючи на переговори з командирами військових кораблів і попередження їх про перебування в територіальних водах України, кораблі РФ, не змінюючи курс, продовжували рух. У зв'язку із цим на українському фрегаті була оголошена бойова тривога. Командування корабля ухвалило рішення про зближення з кораблями-порушниками з метою змусити їх покинути територіальні води України. Завдяки рішучим діям екіпажу фрегата "Гетьман Сагайдачний" російські кораблі відступили в нейтральні води", - наголошено в повідомленні.

"Екіпаж бойового фрегата продемонстрував здатність виконувати поставлені завдання. Особовий склад корабля залишається вірним Присязі і готовий до виконання військового обов'язку", - підсумували в Міноборони.

Нагадаємо, напередодні флагман ВМС України фрегат "Гетьман Сагайдачний" покинув Одесу для виконання бойових завдань в українських територіальних водах.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram