ГоловнаЕкономікаДержава

Медведєв: Україна заборгувала Росії $16 млрд

Російський прем'єр вважає, що такі гроші втрачати не можна

Медведєв: Україна заборгувала Росії $16 млрд
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що загальний борг України перед Росією становить $16 млрд. Він складається з позики на $3 млрд, боргу за газ перед "Газпромом" на $2 млрд і $11 млрд за "харківськими угодами".

Про це він сказав на нараді в Раді безпеки РФ, повідомляє прес-служба президента Росії.

"На цей момент Україна і так має досить значний борг перед Російською Федерацією як державний, так і корпоративний, включаючи $3 млрд позики, які ми їм недавно надали відповідно до домовленостей у вигляді купівлі єврооблігаційної позики, і накопичену заборгованість "Газпрому" - близько $2 млрд. Таким чином, сукупний обсяг зобов'язань розростається до дуже значної суми - $16 млрд", - сказав він президенту РФ Володимиру Путіну.

Медведєв заявив, що такі гроші бюджет РФ втрачати не може.

Нагадаємо, Росія вважає, що упустила вигоду в розмірі $11 млрд в результаті "харківських угод", коли надала пільгу з газу з 2010 року, хоча договір на базування Чорноморського флоту діяв ще до 2017 року. "Таким чином українська держава заощадила близько $11 млрд, а відповідно бюджет Російської Федерації має упущену вигоду в розмірі тих же самих $11 млрд", - заявив Медведєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram