ГоловнаПолітика

Екс-нардеп Шепелєв вирішив повернутися в Україну

Шепелєв відкликав апеляцію про отримання статусу біженця в Угорщині

Екс-нардеп Шепелєв вирішив повернутися в Україну
Александр Шепелев
Фото: prokuratura.org.ua

26 березня в Україну мають привезти головного фігуранта справи про розкрадання коштів "Родовід Банку" - колишнього нардепа Олександра Шепелєва.

Про це пише в четвер видання "Економічна правда".

У статті сказано, що колишній депутат переховувався від українського правосуддя в Угорщині і намагався отримати в цій країні статус біженця. "Шепелєв удавав із себе жертву політичних переслідувань. Але угорська влада відмовила екс-депутатові, якого переслідували за кримінальними статтями", - наголошено у статті.

На думку авторів статті, повернення Шепелєва в Україну відбудеться дуже вчасно. "Поки в Україні керував Віктор Янукович, Шепелєв доклав максимум зусиль, щоб не повертатися на Батьківщину. Режим "регіоналів" відверто намагався дати йому чималий термін без жодних компромісів", - йдеться в статті.

Окрім того, за інформацією видання, після подій на Майдані і зміни влади Шепелєв відкликав другу апеляцію про отримання статусу біженця, надіслану владі Угорщини. "Тобто він вирішив повернуться в Україну, щоб мати справу з місцевою фемідою", - йдеться в статті.

"Отже, головний фігурант справи про розкрадання коштів "Родовід Банку" скоро приїде в Україну. Чи сподівається ця людина, особливо наближена до лідерки БЮТ Юлії Тимошенко, на політичну амністію?" - переймаються питанням автори статті.

Нагадаємо, в Україні Шепелєва звинувачують у замаху на вбивство і розкраданні майна.

Шепелєв нібито причетний до розкрадання коштів Родовід Банку на суму понад 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 млн грн у березні-травні 2009 року.

Окрім того, його підозрюють в організації замаху на заступника голови правління банку "Союз" Сергія Дядечка, який проходив свідком у справі про розкрадання бюджетних коштів "Родовід Банку". Також його підозрюють в організації вбивства екс-власника Автокразбанку Сергія Кириченка в ніч із 14 проти 15 січня 2003 року.

На початку липня 2013-го Шепелєва затримали в Будапешті, де він жив з угорським паспортом, виданим на інше ім'я.

Шепелєва двічі обирали до парламенту за списками БЮТ, але 2010 року його виключили з фракції, він перейшов у фракцію Партії регіонів, звідки згодом вийшов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram