ГоловнаПолітика

Київ продовжить соціальні виплати громадянам України в Криму

Для цього потрібно підтвердити своє громадянство

Київ продовжить соціальні виплати громадянам України в Криму

Влада України продовжить соціальні виплати мешканцям Криму, які залишаться громадянами України.

Про це журналістів повідомив в.о. керівника фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, інформує прес-служба партії.

Сергій Соболєв також зазначив, що Росія почала процедуру примусової видачі паспортів, але, за його словами, громадяни України отримуватимуть усі соціальні виплати.

"Процедуру здійснюватимуть через листування, електронні ЗМІ: ті, хто підтвердить, що є громадянами України, і внесе свої паспортні дані - усі ці особи матимуть право повністю отримувати соціальні, економічні права, які мають громадяни України", - наголосив він.

Із 18 березня всі жителі Криму та Севастополя стали громадянами Російської Федерації. Протягом місяця після цього дня вони можуть відмовитися від надання їм російського громадянства і виявити бажання зберегти український паспорт.

"Це політика Російської Федерації на витіснення українського, російського населення, яке не погодилося із цим референдумом, і, без сумніву, кримськотатарського населення... Вони хочуть, щоб на території України були сотні тисяч біженців, які проживатимуть у пристосованих умовах", - сказав Соболєв.

"Ми будемо відстоювати права наших громадян, зокрема через міжнародні судові інститути", - додав він.

Нагадаємо, Крим від'єднався від системи електронних платежів України, через що Державне казначейство не в змозі профінансувати виплату пенсій і соціальних допомог мешканцям півострова.

Україна має намір підвищити для Криму тарифи на електроенергію, газ і воду. При цьому ті, хто залишиться громадянами України, отримають субсидії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram