ГоловнаПолітика

Яценюк вирішив не поспішати з введенням візового режиму з Росією

Прем'єр нагадав, що Росія сама неодноразово порушувала питання про введення візового режиму в СНД

Яценюк вирішив не поспішати з введенням візового режиму з Росією
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк виступає проти поспіху із запровадженням візового режиму з Росією або переходу на поїздки за закордонними паспортами.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

Таку думку Яценюк висловив у ніч проти четверга, коли прибув у Брюссель (Бельгія), де він візьме участь у саміті Європейської народної партії та в засіданні Європейської ради, під час якого, як очікують, буде підписано політичну частину Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

"Тут треба сім разів відміряти і раз відрізати", - наголосив він.

Яценюк нагадав, що Росія сама неодноразово порушувала питання про поїздки за закордонними паспортами і про введення візового режиму в Співдружності Незалежних Держав.

Прем'єр сумнівається в ефективності такої ініціативи з боку України з погляду впливу на Росію.

Водночас він зазначає, що у збереженні безвізового режиму зацікавлено багато українців, передусім на сході та півдні України, які їздять у Росію на заробітки, мають родинні стосунки по той бік кордону.

Яценюк зазначив, що уряд дотримується стратегії зважання на специфічні інтереси жителів південно-східних регіонів, тому обережно ставиться до проблеми візового режиму.

Яценюк повідомив, що у зв'язку з робочим візитом до Брюсселя він завчасно покинув засідання Ради національної безпеки і оборони і не зміг уповні викласти свої аргументи із зазначених питань.

Він має намір негайно після повернення до Києва обговорити це питання з виконувачем обов'язків президента Олександром Турчиновим.

Нагадаємо, напередодні Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) ухвалила рішення ввести візовий режим з Російською Федерацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram