ГоловнаСвіт

Путін вирішив побудувати два мости через Керченську протоку

Розглядається також можливість будівництва під Керченською протокою підводного тунелю

Путін вирішив побудувати два мости через Керченську протоку
Керченский пролив
Фото: http://www.stranz.ru

Президент Росії Володимир Путін наказав Міністерству транспорту РФ побудувати два мости через Керченську протоку. Про це 19 березня повідомляє ИТАР-ТАСС.

На нараді в уряді Путін заявив, що Крим з Росією необхідно пов'язати двома мостами - автомобільним і залізничним. Крім того, пізніше міністр транспорту Максим Соколов уточнив, що у відомстві розглядають також можливість будівництва під Керченською протокою підводного тунелю.

Залізничний міст через Керченську протоку, що розділяє Крим і Краснодарський край, вперше побудували 1944 року після звільнення Криму від фашистів частинами Червоної армії. Проте вже через рік його розібрали. 1953 року на його місці побудували поромну переправу, яка функціонує і зараз. Київ і Москва останніми роками вели переговори про будівництво нового моста, але жоден з планів так і не реалізували.

18 березня Воломир Путін і керівництво Криму підписали угоду про входження півострова до складу Росії на правах суб'єкта федерації. Цьому передував невизнаний Києвом і світовою спільнотою референдум, за результатами якого понад 97% жителів півострова нібито проголосували за входження до складу РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram