ГоловнаПолітика

Коновалюк бачив, як штурмували штаб ВМС України

Ситуація може спровокувати серйозний конфлікт, вважає екс-нардеп

Коновалюк бачив, як штурмували штаб ВМС України
Фото: 112.ua

Екс-депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк, який прибув до Севастополя разом із колишнім омбудсменом України Ніною Карпачовою, став свідком захоплення штабу Військово-Морських Сил України.

Про це він заявив під час прямого включення на телеканалі "112 Україна".

За словами Коновалюка, він приїхав на запрошення кримського друга, який на цей момент служить в одній з військових частин ЗС України у Криму. "Ситуація вимагає негайного політичного вирішення, тому що люди не можуть перебувати в такій складній ситуації, коли вони не можуть покинути свою частину і повернутися в Україну. Для них необхідні конкретні рішення політиків, які абсолютно не квапляться зрозуміти, в якому складному становищі опинилися наші військовослужбовці тут, у Криму", - розповів він.

Раніше представник командування ВМС України в Криму повідомив, що сотні представників самооборони і козаків сьогодні вранці під час штурму вимагали від командування звільнити територію військової частини. Все відбулося в той момент, коли на території штабу не було жодної посадової особи. "Ми все-таки були вчасно, зробили все, щоб не сталася трагедія, оскільки люди виявилися покинуті. Нікого з посадових осіб з Міністерства оборони чи комітету Верховної Ради з питань оборони та безпеки не було. І в цьому зв'язку нас непокоїть ситуація, яка може спровокувати дуже серйозний конфлікт", - сказав Коновалюк.

Нагадаємо, вранці 19 березня так звана самооборона Криму почала штурм штабу ВМС України. Після умовлянь військових покинути будівлю севастопольці знесли ворота штабу і розібрали барикади, колючий дріт та їжаки, які раніше українські військові встановили на території штабу. Після цього українські військові під охороною самооборони покинули штаб ВМС. Командувача ВМС України Сергія Гайдука тимчасово затримано органами прокуратури в Севастополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram