ГоловнаПолітика

Фірташ досі перебуває в слідчому ізоляторі у Відні - МЗС

Бізнесмена готові відпустити під заставу в 125 млн. євро

Фірташ досі перебуває в слідчому ізоляторі у Відні - МЗС
Фото: Макс Левин

Міністерство закордонних справ констатує, що Дмитро Фірташ продовжує залишатися в слідчому ізоляторі.

Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

"Дмитро Фірташ досі перебуває в слідчому ізоляторі у Відні. Але судом була надана можливість його звільнення під заставу в 125 мільйонів євро. За тією інформацією, яка у нас є, на сьогодні таку заставу ще не внесено", - сказав він.

Перебийніс уточнив вчорашню інформацію, отриману з посольства Австрії. Він зазначив, що, за уточненою інформацією, рішення про екстрадицію Фірташа в Сполучені Штати прийнято лише судом першої інстанції, і ще не розглядалося земським судом.

"Система прийняття рішення про екстрадицію в Австрії дуже складна, багатоступенева. У ній задіяні суди декількох рівнів, а також остаточні рішення приймаються на рівні Міністерства юстиції. Тож, станом на сьогодні ми не можемо говорити про те, що таке рішення про його екстрадицію є" , - сказав він.

Як відомо, 13 березня Дмитра Фірташа за запитом ФБР затримали у Відні за підозрою в причетності до створення організованої злочинної групи і хабарництві.

Пізніше земельний суд Відня вирішив, що Фірташа можуть випустити на свободу під заставу 125 млн. євро при зобов'язанні не покидати Відня доти, поки суд не прийме рішення про його екстрадицію до США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram