ГоловнаЕкономікаБізнес

Держава скоротить субсидування бізнесу Клюєва

Міністр Продан розповів про корупцію в енергетиці

Держава скоротить субсидування бізнесу Клюєва
Фото: http://dt.ua

Міненерговугілля розробило поправки до закону про зелену енергетику, щоб скоротити субсидування сонячних станцій, які раніше лобіював Андрій Клюєв.

Про це розповів міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан в інтерв'ю журналу "Публічні люди".

"У нас вітроенергетика - в показниках, тарифах і положеннях закону, які відповідають Європі. Тут все збалансовано. Що стосується сонячної енергетики, тут божевільний перекіс. Сонячна енергетика у нас була поставлена в дуже комфортні умови, через те, що там був куратор, якщо ви знаєте... І там багато, дійсно багато дивного. Наприклад, за рахунок держави будувалися об'єкти, мережі туди підтягуються, якийсь особливий тариф зберігається для виробника цих сонячних батарей. Абсолютно корупційні схеми" , - сказав Продан.

При цьому він підтвердив, що під куратором має на увазі Андрія Клюєва.

Продан також розповів, що рівень корупції в енергетиці за минулої влади зашкалював. "Ми зараз виявляємо факти перевищення сум угод на 40-50%. За деякими компаніями ми знімаємо з тарифів по кілька сотень мільйонів гривень", - сказав міністр.

Нагадаємо, найбільшим гравцем на ринку сонячної енергетики в Україні є австрійська компанія Activ Solar, яка побудувала 11 СЕС в Україні. Activ Solar вважається компанією Клюєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram