ГоловнаПолітика

Кличко вимагає від "свободівців" скласти мандати

Політик назвав Мірошниченка та його співтоваришів політичними мародерами

Кличко вимагає від "свободівців" скласти мандати
Фото: klichko.org

Лідер "УДАРу" Віталій Кличко звернувся із закликом скласти мандати до народних депутатів фракції "Свобода", які силою змусили написати заяву про звільнення керівника НТКУ Олександра Пантелеймонова.

Оцінку професійній діяльності Пантелеймонова повинні давати суспільство і правоохоронні органи. А не народні депутати силовими методами. Те, що влаштували кілька народних депутатів, увірвавшись в Національну телекомпанію України, інакше як дикістю і свавіллям не назвеш. Українці змінювали владу в державі саме через беззаконня і відсутність справедливості, - йдеться у зверненні Кличка. - Цей випадок не повинен залишитися безкарним. Народні депутати від "Свободи" - всі без винятку - які застосували силу, повинні скласти мандати", - підкреслив Кличко.

Також він підкреслив, що дії депутатів від "Свободи" має розслідувати прокуратура - відкрито і прозоро.

"Суспільство чекає правової оцінки беззаконня нардепів та притягнення їх до відповідальності. Переконаний, що таким вчинкам народних депутатів немає пояснення і виправдання. Україні не потрібні політичні мародери!", - підкреслив Кличко.

Нагадаємо, 18 березня депутати від "Свободи" Ігор Мірошниченко, Андрій Іллєнко, Богдан Бенюк та інші прийшли в кабінет Пантелеймонова, кілька разів його вдарили і змусили написати заяву про відставку. "Свободівців" обурила трансляція Першим національним 18 березня церемонії підписання договору про приєднання Криму до РФ.

Відео інциденту виклав "свободівець" Олександр Аронець, однак через якийсь час його видалив. Втім, користувачі запис скопіювали й залишили в мережі.

Прем'єр Арсеній Яценюк і глава МВС Арсен Аваков назвали неприйнятними дії "свободівців". Однак Аваков зазначив, що оцінку діям депутатів має давати Генпрокуратура. Посаду в.о. генпрокурора обіймає "свободівець" Олег Махніцький. Він пообіцяв, що розслідування справи проведуть об'єктивно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram