ГоловнаЕкономікаФінанси

Яценюк запропонував ввести податок на великі депозити

Прем'єр розповів, скільки заробляє на відсотках

Яценюк запропонував ввести податок на великі депозити
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що депозити на суму від 50 тис. грн слід оподаткувати.

Про це він сказав на засіданні Кабміну в середу.

"Я категорично проти обкладати податком доходи з усіх вкладів... 90% українців мають депозити на суму до 50 тис. гривень. А інші 10% повинні ділиться з країною", - сказав Яценюк.

Прем'єр повідомив, що його процентний дохід від депозитів, згідно з останньою декларацією, становив 614 тис. гривень, і з цього доходу податків не сплачують згідно з законодавством. "Повинен обкладатися податком мій дохід і дохід тих, хто отримує значні надходження від депозитів", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, наприкінці 2012 року Незалежна асоціація банків підрахувала, що середній розмір депозитів в Україні становив лише 7583 грн. При цьому якщо в киян банківські вклади становили в середньому близько 26,6 тис. грн, то, наприклад, у Кіровоградській - лише 3 тис. грн, а в Закарпатській - 2,4 тис. грн.

Станом на 1 березня розмір вкладів населення в банках становив 676,2 млрд грн. При цьому протягом останніх двох місяців громадяни масово забирають депозити, проте їх загальний розмір зростає за рахунок девальвації гривні.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram