ГоловнаПолітика

Турчинов доручив Пашинському боротися з рейдерством

В.о. голови АП повинен збирати інформацію про такі випадки

Турчинов доручив Пашинському боротися з рейдерством
Сергей Пашинский
Фото: Макс Левин

В.о. президента України Олександр Турчинов доручив тимчасово виконуючому обов'язки голови Адміністрації президента Сергієві Пашинському створити робочу групу, аби зібрати інформацію про факти рейдерства.

Про це йдеться в указі №313 від 19 березня.

"Відповідно до статті 112 Конституції України, постановляю... тимчасово виконуючому обов'язки голови Адміністрації президента забезпечити збір, аналіз та узагальнення інформації про факти порушення законодавства, що пов'язані з протиправним поглинанням і захопленням суб'єктів господарювання, позбавленням права власності, використанням судів для рейдерства, а також про заходи, яких вживають уповноважені органи, щоб протидіяти таким порушенням", - йдеться в указі.

Також Турчинов доручив Пашинському створити робочу групу, до якої увійшли б працівники органів виконавчої влади, правоохоронних органів, нардепи, представники громадянських об'єднань, а також незалежні експерти.

Окрім цього, Пашинський має забезпечити підготовку пропозицій про вдосконалення механізмів протидії рейдерству та посилення захисту права власності, а також "запропонувати Генеральній прокуратурі України вжити невідкладних заходів для посилення нагляду за дотриманням законів про протидію протиправному поглинанню та захопленню суб'єктів господарювання, позбавленню права власності".

Указ набуває чинності з дня його опублікування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram