ГоловнаПолітика

Фірташ оголосив свій арешт політичним

Олігарх запевняє, що допомагав своїй нації

Фірташ оголосив свій арешт політичним
Фото: Макс Левин

Український бізнесмен Дмитро Фірташ стверджує, що його арешт за запитом ФБР політично мотивований.

Про це він зазначив у письмовій заяві, яку адвокати Фірташа скерували в британське видання International Business Times, повідомляє "Укрінформ".

"Причина мого арешту у Відні минулого тижня не мала підстав, і я вважаю, що мотивація була виключно політичною", - написав Фірташ.

Він також нагадав, що Сполучені Штати обіцяли запровадити санкції проти Росії, і висловив здивування, чому затримали саме його, адже він є громадянином України. На його думку, такі дії несправедливі.

При цьому Фірташ зазначив, що його арешт "серйозно загрожуватиме багатьом українцям втратою роботи і знищить його бізнес".

Окрім того, у своїй заяві Фірташ звернув увагу на "делікатний і вирішальний момент" в Україні. "Я працював за лаштунками багато місяців із різноманітними політичними та релігійними лідерами, щоб спробувати допомогти моїй нації. Як найбільший приватний роботодавець у Криму я вважаю, що моя відсутність в Україні дестабілізує політичний процес, який включає багатьох людей, які працюють цілодобово для досягнення миру", - додав Фірташ.

Суд австрійської федеральної землі Відень постановив 14 березня відкрити справу про екстрадицію затриманого у Відні Фірташа і призначив йому заставу в 125 мільйонів євро, а також заборону покидати Австрію на час слухань. Розгляд справи про екстрадицію зазвичай займає в Австрії чимало часу, він не обмежений законом. Фірташ наразі не вніс заставу і перебуває за ґратами.

Фірташа затримали в одному із центральних районів Відня Маргаретен увечері 12 березня за запитом ФБР. Як сказано в повідомленні відомства, запит на затримання надійшов зі США 2006 року і пов'язаний зі звинуваченнями в хабарництві й організації злочинної спільноти.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram