ГоловнаПолітика

На кримський "референдум" витратили 16 млн з українського бюджету

Черненко впевнений, що ця сума завищена

На кримський "референдум" витратили 16 млн з українського бюджету
Фото: vlasti.net

На проведення кримського референдуму витратили 16 млн грн, до того ж з бюджету України.

Про це повідомив голова правління Комітету виборців України (КВУ) Олександр Черненко на прес-конференції у вівторок.

"Фінансувався референдум з бюджету Криму - фактично з бюджету України, коштував він 16 млн грн, і як на мене - це занадто висока ціна зйомок такого пропагандистського ролика для російських каналів про те, як Крим хоче в Росію", - заявив Черненко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Водночас він упевнений, що ця сума завищена, оскільки підготовка тривала всього лише 10 днів, бюлетені виготовили "на простому папері", а за роботу в комісіях "платили чорним налом, завезеним з Росії".

Голова КВУ вкотре нагадав, що кримський референдум є незаконним, оскільки Конституційний Суд визнав його неконституційним і заборонив його проводити, і жодна держава, крім Російської Федерації, його не визнала.

Експерт також упевнений, що висока явка на референдум була сфальсифікована, однак не зміг оцінити, наскільки.

Нагадаємо, 16 березня в Криму відбувся референдум про статус автономії, майже 97% людей, які взяли участь в голосуванні, висловилися за входження півострова до складу Росії. 17 березня Верховна Рада Криму проголосила півострів незалежною суверенною державою з особливим статусом Севастополя. У понеділок ввечері Путін підписав указ про визнання Криму незалежною державою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram