ГоловнаПолітика

"Референдум" в Криму відбувся за придністровським сценарієм, - Лянке

Молдова ніколи не визнає результатів кримського референдуму

"Референдум" в Криму відбувся за придністровським сценарієм, - Лянке
Фото: www.actualitati.md

Прем'єр-міністр Республіки Молдова Юрій Лянке заявляє, що його держава ніколи не визнає результатів "фальшивого референдуму" в Криму, який відбувся з придністровським сценарієм.

Про це він сказав під час зустрічі з в.о. президента, головою Верховної Ради Олександром Турчиновим, повідомили в прес-службі ВР.

Окрім того, Лянке відзначив готовність Молдови зміцнити політичний діалог з Україною. "Ми готові зробити всі необхідні спільні дії із забезпечення безпеки в регіоні", - додав він.

У свою чергу Турчинов заявив, що те, що відбувається в Криму - "ні що інше, ніж невмотивована агресія Російської Федерації, не має жодних пояснень: ні юридичних, ні моральних".

"Фальшивий референдум не відбувся б без російської зброї і присутності їх військ", - сказав він і зазначив, що "той фальшивий спектакль", який розіграли на території півострова - нелегітимний, що підтвердили в своїх висновках і Конституційний Суд України і Венеціанська комісія.

"На території Автономної Республіки Криму немає кримських громадян, а є громадяни України, представники різних народностей, інтереси яких ми здатні забезпечити", - підкреслив Турчинов.

Нагадаємо, в.о. президента України, голови Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив, що Україна висловлює готовність до переговорів щодо долі Криму, проте анексію не визнає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram