ГоловнаПолітика

НАТО не визнає результатів референдуму в Криму

Референдум порушив українську Конституцію і міжнародне право, зазначають в Альянсі

Держави-члени НАТО не визнаватимуть результатів референдуму в Криму.

"Ми вважаємо так званий референдум, проведений 16 березня в Автономній Республіці Крим, незаконним і протиправним. Референдум порушив українську Конституцію і міжнародне право, і союзники (по НАТО) не визнають його результатів", - йдеться в заяві Альянсу.

У документі наголошують, що референдум підриває спроби знайти політичне розв'язання кризи в Україні.

В Альянсі зазначають, що референдум пройшов "за умов військової інтервенції, обмеження та маніпуляції засобів масової інформації, виключав будь-яку можливість вільної дискусії, обговорення та позбавляв голосування будь-якого авторитету".

У НАТО зазначають: "Ми також закликаємо Російську Федерацію дотримуватися всіх міжнародних зобов'язань, повернутися на шлях діалогу і прагнути мирного, політичного розв'язання, зокрема за допомогою прямого діалогу з урядом України. Тому ми закликаємо Російську Федерацію не застосовувати жодних заходів, щоб анексувати Крим, що було б очевидним порушенням Статуту Організації Об'єднаних Націй".

Нагадаємо, в понеділок Верховна Рада Криму проголосила півострів незалежною суверенною державою з особливим статусом для Севастополя. Республіка закликала всі держави світу та ООН визнати нову незалежну державу. Крим в особі своєї Верховної Ради звернувся до Російської Федерації з пропозицією прийняти його до складу Російської Федерації як нового суб'єкта зі статусом республіки.

Також парламент Криму змінив назву на Державна Рада Республіки Крим і встановив кордони республіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram