ГоловнаПолітика

ЄС вирішив ввести санкції проти 21 чиновника через Крим (ОНОВЛЕНО)

Європейські санкції передбачають обмеження на в'їзд і заморожування активів

ЄС вирішив ввести санкції проти 21 чиновника через Крим (ОНОВЛЕНО)
Фото: dniester.ru

Рада ЄС затвердила санкції у вигляді заборони на в'їзд і заморожування активів щодо 21 персони.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус.

"Рада з питань закордонних справ погодилася із санкціями про заборону на в'їзд і заморожування активів проти 21 посадової особи з України та Росії", - написав Лінкявічус.

Водночас джерело ЄС-плюс повідомило, що міністри закордонних справ країн-членів ЄС вирішили ввести санкції проти 21 чиновника з України та Росії через референдум, що відбувся 16 березня в Криму.

"Санкції у вигляді заборони на в'їзд і заморожування активів стосуватимуться 21 людини: 13 чиновників російських і 8 кримських", - сказав співрозмовник.

Водночас дипломат відмовився повідомити деталі.

Ще один європейський дипломат розповів, що рішення Ради ЄС уже сьогодні буде опубліковано в "Офіційному журналі" ЄС, що означає, що санкції вже сьогодні набудуть чинності.

Нагадаємо, сьогодні міністри закордонних справ країн-членів ЄС на зустрічі в Брюсселі обговорювали ситуацію в Україні у зв'язку з російським вторгненням у Крим і референдумом про приєднання до Росії, що відбувся у Криму 16 березня.

На цьому референдумі, за даними його організаторів, 96,6% опитаних заявили про бажання приєднатися до Росії. Водночас міжнародна спільнота, крім Росії та Сирії, не вважає кримським референдум ані легітимним, ані законним.

Раніше повідомляли, що держави Євросоюзу погодили проект санкцій проти Росії, які передбачають, зокрема, візові обмеження і заморожування активів тих, хто відповідає за порушення суверенітету України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram