ГоловнаПолітика

Обама та Путін вважають, що стабілізовувати ситуацію в Україні потрібно спільними зусиллями

Але ось думки про законність референдуму в Криму у президентів розійшлися

Обама та Путін вважають, що стабілізовувати ситуацію в Україні потрібно спільними зусиллями
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові зі своїм американським колегою Бараком Обамою відзначив законність проведення референдуму в Криму і повну його відповідність нормам міжнародного права і Статуту ООН.

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Разом з тим Путін "звернув увагу на нездатність і небажання нинішньої київської влади приборкати розгул ультранаціоналістичних і радикальних угруповань, що дестабілізують ситуацію і тероризують мирних жителів, в тому числі російськомовне населення", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим він висловився за можливість направлення в Україну моніторингової місії ОБСЄ. Однак, "діяльність такої місії повинна поширюватися на всі українські регіони".

При цьому прес-служба Кремля стверджує, що глави держав відзначили, що, незважаючи на наявні відмінності в оцінках, необхідно спільно шукати шляхи сприяння стабілізації ситуації в Україні.

Нагадаємо, сьогодні в Криму завершився референдум, законність проведення якого не визнали ні Євросоюз, ні США. Водночас, кримська влада озвучила перші результати голосування: так, явка становила 82,7%, а кількість охочих приєднатися до Росії сягнула 95,5% після опрацювання 50% протоколів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram