ГоловнаПолітика

Референдум у Криму відбувся, - псевдопрем'єр Аксьонов

Верховна Рада Криму вже в понеділок затвердить результати референдуму

Референдум у Криму відбувся, - псевдопрем'єр Аксьонов

Референдум у Криму можна вважати таким, що відбувся.

Про це заявив самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов, повідомляє "Інтерфакс".

"Практично так", - відповів він на запитання, чи вважає він, що відбувся референдум, на якому вирішується доля півострова - буде він у складі Росії чи залишиться українським.

Раніше в ефірі телеканалу "Россия-24" Аксьонов повідомив, що парламент Криму на засіданні в понеділок затвердить результати референдуму про статус республіки.

"Завтра у нас буде сесія о 10:00 Верховної Ради Криму, яка затвердить результати референдуму і де будуть прийняті ще декотрі організаційні питання", - заявив він.

За його словами, програма розвитку автономії вже опрацьовується "спільно з нашими російськими колегами".

"Я думаю, що протягом одного, буквально двох днів ми вже подамо повністю програму дій. Нам усе зрозуміло. Зараз ми хочемо, щоб усе минуло тихо, спокійно, проголосували", - додав кримський прем'єр.

Говорячи про активність виборців на референдумі, Аксьонов повідомив: "Явка перевищує ту явку, яка була на виборах парламентських 2012 року, разів у два або три".

Нагадаємо, за інформацією самопроголошеної влади Криму, станом на 12:00 на референдумі проголосували 44,27% жителів Криму.

Нагадаємо, 16 березня у Криму проходить неконституційний і не визнаний світом референдум про приєднання півострова до Росії.

Референдуму не визнала Венеціанська комісія, а також світові лідери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram