ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція затримала 32 членів "Правого сектору" після стрілянини в Харкові

Затримано також шістьох проросійських активістів

Міліція затримала 32 членів "Правого сектору" після стрілянини в Харкові
Фото: atn.ua

Міліція затримала 32 людей із боку "Правий сектор" і 6 проросійськи налаштованих осіб у зв'язку зі стріляниною в Харкові в ніч проти 15 березня.

Про це йдеться на сайті МВС. Там подано подробиці події.

Встановлено, що 14 березня близько 22:00 на вул. Римарській у м. Харкові стався конфлікт між проросійськи налаштованими особами та членами організації "Правий сектор", які забарикадувалися в приміщенні будинку №18 (за цією адресою розташовано офіс організації "Патріот України", яка входить в об'єднання "Правий сектор", - Ред.). Під час спроби проросійськи налаштованих осіб увійти у приміщення з вікон другого поверху в їхній бік полетіли пляшки з пальною сумішшю ("Коктейль Молотова") і почалася стрілянина з вогнепальної зброї.

Унаслідок пригоди від отриманих вогнепальних поранень загинули двоє людей - мешканці Харкова, які перебували на вулиці в натовпі проросійськи налаштованих громадян. Також поранено чотирьох осіб, з яких один - співробітник міліції (перебував у форменому одязі під час виконання службових обов'язків). Усіх постраждалих ушпиталили в медичні заклади.

Окрім того, о 7:30 до міської лікарні звернувся громадянин, член організації "Правий сектор", з вогнепальними пораненнями кінцівок. Обставини отримання ушкоджень установлюють.

Конфлікт постійно перебував під контролем правоохоронних органів, зі сторонами вели перемовини. В результаті о 6:00 ранку 15 березня із приміщення організації "Патріот України", де перебували члени "Правого сектору", вивели 29 осіб, яких доправили в міськрайвідділення ОВС і затримали на підставі ст. 208 КПК України.

"Усього в ОВС доправлено 32 людей з боку "Правий сектор" і 6 проросійськи налаштованих осіб", - сказано в повідомленні.

На місці події розпочато огляд - з приміщення організацій "Патріот України" та "Правого сектору" вилучено 4 мисливські рушниці, 2 обрізи гладкоствольної вогнепальної зброї, гвинтівки, 2 револьвери "Флобер", 20 "коктейлів Молотова", мисливські та спортивні патрони.

15 березня 2014 року слідчий відділ Дзержинського РВ Харківського міського управління ГУ МВС України в Харківській області відкрив низку кримінальних справ за фактом подій, що відбулися в ніч із 14-го на 15 березня на вул. Римарській у Харкові із кваліфікацією за п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство), ч. 2 ст. 294 (Масові заворушення), ст. 348 (Зазіхання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Зараз досудове розслідування доручено відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров'я особи, Слідчого управління ГУ МВС України в області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram