ГоловнаПолітика

Російські десантники залишаються в Херсонській області

До місця подій підтягуються українські Збройні сили

Російські десантники залишаються в Херсонській області
Архив

Група російських військовослужбовців чисельністю близько 70 осіб залишається в районі села Стрілкове Херсонської області.

Про це у своєму "Фейсбуці" написав керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

"Поширювана зараз МО України інформація про те, що "росіяни відступили", зараз (18:00) не відповідає дійсності. На жаль. Ситуація виглядає так. Група російських військовослужбовців чисельністю близько 70 ос. прибула на Арабатську стрілку в районі села Стрілкове Херсонської області. Опинившись відтак у тилу українських прикордонників і зайнявши тут позиції поблизу газорозподільної станції. Підтримка десанту - 4 вертольоти і 3 бойові броньовані машини", - написав він.

За даними Тимчука, зараз до місця подій підтягуються українські десантники.

При цьому він вважає неприйнятним, що газорозподільна станція не перебувала під охороною, а українська армія не блокувала перешийки, що з'єднують Крим із материком.

Також Тимчуку не зрозуміло, чому винесення блокпостів росіян за межі Криму на територію Херсонської області (де вони функціонують і зараз) не спричинили і не спричиняють абсолютно жодної реакції української сторони.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий і категоричний протест у зв'язку з висадкою 15 березня в районі селища Стрілкове Херсонської області десанту військовослужбовців збройних сил Російської Федерації у кількості 80 осіб і захопленням ними селища Стрілкове за підтримки 4 бойових вертольотів і 3 бойових бронемашин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram