ГоловнаПолітика

Лавров: Росія не буде вторгатися на південний схід України

5-годинні переговори з Джоном Керрі не усунули розбіжності між РФ і США

Лавров: Росія не буде вторгатися на південний схід України

Росія жодних планів вторгнення на південний схід України не має, заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров за результатами зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі.

Про це повідомляє ІТАР-ТАРС.

У свою чергу, Керрі повідомив, що у Росії і США зберігаються розбіжності щодо ситуації на Україні.

"У нас немає спільного бачення ситуації, розбіжності зберігаються, але розмова була безумовно корисною, щоб побачити, наскільки ми один одного розуміємо", - зазначив він.

При цьому Лавров також заявив, що Росія "поважатиме волевиявлення народу Криму" на майбутньому референдумі 16 березня. "Обговорювали і Крим, ми підтвердили нашу позицію про те, що ми поважатимемо волевиявлення кримського народу під час майбутнього референдуму 16 березня", - підкреслив Лавров.

За його словами, пропозиції щодо контактної групи в нинішньому вигляді - як діалог Росії і України - це підміна понять.

"Контактна група така, якою вона представляється нашими західними партнерами, виходить з того, що метою цього процесу має бути сприяння між Україною та Російською Федерацією, - заявив він. - Це - підміна понять. Криза сталася не з вини Росії. Ми попереджали, що не можна ставити Україну перед хибним вибором".

Переговори відбулися в Лондоні і тривали близько 5 годин.

Нагадаємо, 11 березня в.о. міністра оборони України Ігор Тенюх повідомив, що збройні сили Росії проводять навчання біля східних кордонів України і в Криму". За його словами, створено угруповання російських військ чисельністю 220 тис. осіб, 1800 танків, понад 400 вертольотів.

Згодом Міністерство оборони Російськой Федерації заявило, що в Ростовській, Белгородській, Тамбовській і Курській областях військові частини і підрозділи армії "нарощують інтенсивність польових занять на полігонах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram