ГоловнаПолітика

У Харкові готують теракт, - губернатор

Ігор Балута просить харків'ян не виходити на мітинги

У Харкові готують теракт, - губернатор
Игорь Балута
Фото: www.mediaport.ua

Влада Харківської області має інформацію про підготовку терористичного акту в Харкові.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", про це повідомив глава Харківської обладміністрації Ігор Балута після екстреної наради з силовиками.

"У нас є точна інформація про те, що готується реальна дестабілізація ситуації в Харкові 16 числа, в найближчі дні, і можливі терористичні акти на території міста", - сказав Балута, відповідаючи на питання про причину екстреної наради.

Балута висловив сподівання, що суд задовольнить позов Харківської міськради та обмежить право громадян на проведення мирних зборів у неділю.

"Ми просимо містян і жителів Харківської області проявляти повний спокій і не брати участь у масових заходах", - сказав Балута.

У свою чергу міський голова Харкова Геннадій Кернес після наради запевнив журналістів, що буде зроблено все, щоб не допустити повторення подій, що відбулися в Донецьку в четвер ввечері.

Він також критично висловився про організації, які закликають до проведення віче-референдуму з питання федералізації та російської мови.

"Усі організації, які виступають за проведення так званого віче, повинні розуміти, що це нічого не дасть в результаті, крім струсу повітря", - сказав Кернес.

Нагадаємо, проросійські організації збираються провести в Харкові в неділю, 16 березня, референдум-віче з питання федералізації України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram