ГоловнаПолітика

МЗС України вражене цинізмом МЗС РФ

Україна звинувачує Росію в організації побоїща в Донецьку

МЗС України вражене цинізмом МЗС РФ
Фото: www.obozrevatel.com

Міністерство закордонних справ України вважає цинічною заяву Міністерства закордонних справ Росії про трагедію в Донецьку.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

"Вражає своїм цинізмом і безвідповідальністю сьогоднішня заява МЗС Росії, в якій російська сторона грубо намагається перекласти відповідальність за трагедію на українську владу", - пояснив Перебийніс.

Він нагадав, що конфлікт у Донецьку спровокували наприкінці мирного мітингу, коли основна частина людей вже розійшлася.

"Очевидно, що провокація була спланованою і має прямий зв'язок із цілеспрямованими деструктивними діями окремих громадян РФ і деяких російських громадських об'єднань, представники яких перебувають на території нашої держави для дестабілізації ситуації та посилення напруження в нашій країні", - сказав Перебийніс.

Відтак він нагадаємо, що Служба безпеки України затримала 10 березня в Донецьку громадянина Росії, якого підозрюють у створенні диверсійно-підривної групи, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні.

МЗС закликає російську сторону не загострювати ситуацію в Україні і повернутися до дотримання міжнародного права.

Нагадаємо, 13 березня під час сутичок у Донецьку загинув один чоловік - член партії "Свобода", який отримав ножове поранення. По медичну допомогу звернулися 26 постраждалих. У лікувальних установах сьогодні перебувають четверо, один з них - у тяжкому стані.

МЗС РФ заявило, що на мирних демонстрантів проти української влади "напали праворадикальні угруповання".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram