ГоловнаПолітика

Турчинов: армія готова захистити Україну

Збройні сили приведені в повну бойову готовність

Турчинов: армія готова захистити Україну
Фото: EPA/UPG

В.о. президента Олександр Турчинов в п'ятницю побував на комплексно-тактичних навчаннях Сухопутних військ, де підкреслив, що українська армія готова захистити країну.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Турчинов у розмові з журналістами повідомив, що враховуючи те, що Російська Федерація ввела війська в Крим і зосередила військові частини вздовж українських кордонів, українські Збройні сили приведені в повну бойову готовність.

В Україні, за його словами, розпочаті навчання, під час яких перевіряється готовність військових частин.

Турчинов також зазначив, що, незважаючи на проблеми в економіці, Кабінет Міністрів України мобілізує всі наявні ресурси, щоб забезпечити армію, захистити країну. Він подякував військовим, які виконують свій обов'язок у непростих умовах і готові захищати Україну. "В армії бойовий дух", - зазначив в.о. президента.

Розповідаючи про сьогоднішні навчання, Турчинов сказав, що проходили "реальні навчання, де працювали танкові, аеромобільні частини, артилерія, які відпрацьовували технічну взаємодію".

Нагадаємо, 11 березня в.о. міністра оборони України Ігор Тенюх повідомив, що Збройні сили Росії проводять навчання біля східних кордонів України і в Криму ". За його словами, створене угруповання російських військ чисельністю 220 тис. осіб, 1800 танків, понад 400 вертольотів.

Пізніше Міністерство оборони Російської Федерації заявило, що у Ростовській, Бєлгородській, Тамбовській і Курській областях військові частини і підрозділи армії "нарощують інтенсивність польових занять на полігонах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram