ГоловнаПолітика

ПР хоче ухвалити нову Конституцію до осені

"Регіонали" звинуватили владу в неспроможності вирішувати проблеми

ПР хоче ухвалити нову Конституцію до осені
Фото: Артем Атаманюк

Партія регіонів вважає виходом із ситуації, що склалася в Україні, ухвалення нової Конституції і законів, що забезпечують інтереси усіх регіонів країни, йдеться в повідомленні прес-служби ПР.

"Регіонали" вважають, що в першу чергу мають внести до парламенту і проголосувати конституційною більшістю закони про децентралізацію влади, що надають регіонам широкі повноваження; про надання російській мові статусу другої державної; про реальну боротьбу з корупцією і бандитизмом; про захист свободи слова.

"Ці основні пріоритети побудови нової системи влади в державі Партія регіонів пропонує додати до проекту нової Конституції, яку необхідно ухвалити до осені цього року", - йдеться в заяві.

"Регіонали" також заявляють, що події останніх тижнів свідчать про те, що нова влада не в змозі вирішити жодної гострої проблеми, що виникла в результаті політичної кризи.

"Розподіл "портфелів", скасування закону про мови, який підірвав російськомовних громадян України, кадрові призначення в центрі та регіонах, що викликають у людей все більше і більше питань, політичні репресії, відвертий бандитизм на вулицях українських міст - все це говорить про те, що нова влада не контролює ситуацію в країні, не в змозі забезпечити безпеку її громадян і виконати зобов'язання, дані народу на Майдані", - наголошується в документі.

У заяві також йдеться, що врегулювання гострої політичної кризи можна досягти виключно шляхом загальнонаціонального діалогу.

Нагадаємо, вчора фракція Партії регіонів відмовилася брати участь у голосуваннях у Верховній Раді. "Регіонали" пояснили свою відмову голосувати необхідністю забезпечити нормальне життя людей і відсутність загроз депутатам.

Варто також зазначити, що Верховна Рада 23 лютого визнала таким, що втратив силу, Закон "Про засади державної мовної політики", однак в. о. президента Олександр Турчинов відмовився його підписати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram