ГоловнаПолітика

Рада дозволила Верховному Суду переглядати рішення Вищого адмінсуду

Це дозволить здійснити люстрацію суддівського корпусу

Рада дозволила Верховному Суду переглядати рішення Вищого адмінсуду
Фото: delo.ua

Народні депутати України підтримали проект закону №4440 "Про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України щодо компетенції Верховного Суду України".

За відповідне рішення проголосували 252 депутати.

У Кодекс адміністративного судочинства України вноситься доповнення, згідно з яким "рішення Вищого адміністративного суду України щодо оскарження актів, дій чи бездіяльності Верховної Ради України, президента України, Вищої ради юстиції набуває чинності після закінчення терміну подачі заяви про його перегляд Верховним Судом України, якщо таку скаргу не подано", - повідомляє РБК-Україна.

У разі подання заяви про перегляд Верховним Судом України рішення Вищого адміністративного суду України з питань, передбачених цією статтею, якщо воно не скасоване, набуває чинності після набуття чинності рішенням Верховного Суду України за результатами такого перегляду.

Крім того, згідно із законом, підставою для подання заяви про перегляд судових рішень може бути порушення норм матеріального чи процесуального права, що призвело до ухвалення Вищим адміністративним судом України незаконного судового рішення з питань, передбачених статтею 171-1 цього Кодексу.

"Ухвалення проекту закону і реалізація його положень дозволить відновити довіру до судової влади в Україні, здійснити справжню, а не формальну люстрацію суддівського корпусу, запобігти проявам корупції у системі судів загальної юрисдикції", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram