ГоловнаПолітика

Держдума скоротила місію спостерігачів за референдумом у Криму

Планувалося, що до Криму полетить делегація з 25 депутатів

Держдума скоротила місію спостерігачів за референдумом у Криму
Фото: obozrevatel.com

Держдума скоротила місію спостерігачів за референдумом, який відбудеться в Криму 16 березня.

Як повідомила заступник голови профільного комітету у справах СНД Тетяна Москалькова, спостерігати за дотриманням прав і проведенням волевиявлення кримчан від нижньої палати російського парламенту будуть 20 депутатів, пише РИА Новости.

Раніше повідомлялося, що до Криму полетить делегація з 25 депутатів Держдуми, у тому числі голова комітету у справах СНД Леонід Слуцький. Передбачалося, що крім нього до складу делегації увійдуть 12 представників "Єдиної Росії" і по чотири від "Справедливої Росії", ЛДПР і КПРФ.

"У нас сформували дві групи депутатів, одна з яких вилетіла заздалегідь у кількості 20 осіб. Керівництво вирішило, що цих сил достатньо для спостереження за референдумом в Криму", - сказала Москалькова.

Вона додала, що сама не полетить, хоча раніше входила до складу делегації. За словами депутата, це пов'язано лише з тим, що там досить представників Держдуми і немає необхідності в додаткових силах для вирішення завдання з контролю за порядком під час проведення референдуму.

Нагадаємо, самопроголошена кримська влада продовжує готуватся до проведення референдуму щодо приєднання Крима до території Росії, незважаючи на його антиконституційність і офіційну заборону нової чинної влади в Україні. Так, підготували бюлетені трьома мовами і списки, незважаючи на закритий доступ до офіційного Держреєстру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram