ГоловнаПолітика

Генпрокуратура розслідує 4 кримінальні провадження щодо Януковича

Підготовлено всі необхідні документи для екстрадиції екс-президента

Генпрокуратура розслідує 4 кримінальні провадження щодо Януковича

Генеральна прокуратура України розслідує 4 кримінальні провадження щодо екс-президента Віктора Януковича.

Про це заявляє в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький.

"Головне слідче управління Генпрокуратури розслідує сьогодні 4 кримінальні провадження щодо цієї особи. Зокрема, про організацію вчинення особливо тяжких злочинів - перевищення влади, службових повноважень співробітниками і масове вбивство громадян (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 365 і знову-таки ч. 3 ст. 27, пункти 1, 5, 12; ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу", - нагадав він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Друге кримінальна провадження - це незаконне заволодіння спільно з іншими особами державним майном в особливо великих розмірах і легалізація відмивання коштів (за частиною 5 статті 191, частини 3 статті 209 КК України).

Третє провадження - неконституційне захоплення державної влади шляхом зміни Конституції через ухвалення Конституційним Судом незаконного рішення 2010 року (ч. 2 ст. 109 КК).

Окрім того, за його словами, є ще одне кримінальне провадження щодо Януковича, яке стосується його публічних закликів до захоплення держвлади "шляхом офіційних заяв на прес-конференції в Ростові-на-Дону". Це провадження відкрито також за ч. 2 ст. 109 КК.

Нагадаємо, 6 березня Інтерпол отримав офіційний запит від України на поширення в усіх його країнах-членах ордера на затримання колишнього президента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram