ГоловнаПолітика

МЗС попередило Росію про загрозу екології після затоплення кораблів

У районі виходу з бухти Донузлав затоплені чотири кораблі

МЗС попередило Росію про загрозу екології після затоплення кораблів
Фото: www.facebook.com/lilya.alr

Міністерство закордонних справ України передало російській стороні ноту у зв'язку із загрозою екологічній безпеці в Чорному морі.

Про це на брифінгу повідомив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

"13 березня поточного року МЗС України нотою повідомило російську сторону про те, що в районі південної коси озера Донузлав від місця затоплення великого протичовнового корабля "Очаків" і водолазного катера в бік моря переміщується смуга білого кольору невідомого походження", - повідомив Перебийніс.

За його словами, Київ звертає увагу російської сторони на те, що через неправомірні дії РФ і порушення взятих на себе зобов'язань у рамках угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом РФ з питань забезпечення екологічної безпеки та екологічного контролю в місцях базування ЧФ РФ на території Україна, створена потенційна загроза екологічній безпеці морського середовища в Чорному морі.

У зв'язку з цим, українська сторона заявила, що вся відповідальність за заподіяння шкоди морському середовищу та природним ресурсам Чорного моря лягає на російську сторону.

Наостанок він сказав, що відповідною нотою про цю ситуацію були поінформовані також посольства зарубіжних країн і представництва міжнародних організацій.

Нагадаємо, російські військові затопили на виході з бухти Донузлав чотири свої списані судна, зокрема, корабель "Очаків" і водолазне судно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram