ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві Самооборона допомагає місцевим жителям зупинити незаконне будівництво "Печерського бастіону"

Конфлікт навколо будівництва триває з 2012 року, коли забудовник вирубав сквер і зніс дитячий майданчик для того, щоб почати забудову

Сьогодні в Києві місцеві жителі і Самооборона вийшли на акцію протесту проти незаконного будівництва ЖК "Печерський бастіон" на вулиці Ольшанській. Вони порізали шини вантажівки, яка намагалася відтягнути бетонні плити, що блокують в'їзд на будівництво, повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Плити раніше встановили місцеві жителі. Конфлікт навколо будівництва триває з 2012 року, коли забудовник вирубав сквер і зніс дитячий майданчик для того, щоб почати будівництво. Місцеві жителі активно протестують проти забудови: воно ведеться у зсувонебезпечній зоні і без необхідних дозвільних документів. Забудовник неодноразово програвав місцевим жителям у судах. Зокрема, в лютому 2013 року Київський апеляційний госпсуд залишив у силі рішення суду першої інстанції про задоволення позову прокуратури м. Києва про визнання незаконним укладання договору оренди ділянки будмайданчика і заборону здійснення будівельних робіт по вул. Ольшанській, 2б. Крім того, забудовник регулярно погрожував місцевим активістам, які боролися проти будівництва, і подавав на них до суду.

Останнім часом на ділянці не велося активне будівництво. Але вчора, 12 березня, забудовник почав перекидати на ділянку "тітушок" - в цілому до сотні людей. Як розповіли місцеві жителі кореспондентові LB.ua, вранці забудовник пригнав вантажівку і спробував відтягнути від в'їзду на забудову бетонні плити. Місцеві жителі порізали шини вантажівки і викликали на підмогу Самооборону.

Учасники конфлікту - кияни, Самооборона і "тітушки" довго сперечалися і сварилися, але до бійки не дійшло. Бетонні плити залишилися на місці. Міліціонери, присутні на місці подій, не втручалися і не прийняли жодну зі сторін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram