ГоловнаПолітика

Рада почала роботу

У порядку - створення Національної гвардії

Рада почала роботу
Фото: Макс Левин

У Верховній Раді відкрилося ранкове пленарне засідання.

У залі зареєструвалися 227 депутатів.

На пленарному засіданні в четвер парламент має намір призначити 5 суддів Конституційного Суду за своєю квотою і створити Національну гвардію. У порядку також розгляд у першому читанні законопроектів №4389 про механізм реабілітації незаконно засуджених із березня 2010 року по лютий 2014 року, а також №4017 і 4017-1 - про пільги постраждалим і компенсації сім'ям загиблих під час масових акцій протесту.

Також за основу заплановано прийняти законопроекти №2237 про обмеження терміну оприлюднення рішень Європейського суду з прав людини десятьма днями, №2421а - про забезпечення стабільної роботи стратегічних підприємств енергетичної галузі та №3527 - про перенесення запуску єдиного державного порталу адміністративних послуг з 1 січня 2014-го на 1 січня 2017-го.

Заплановано розглянути на засіданні законопроекти №3602 - про управління господарськими товариствами енергетичної галузі та № 3138 - про спрощення порядку складання фінансової звітності для суб'єктів мікропідприємництва.

У другому читанні депутати розглянуть законопроекти №3224-д - про скорочення представників кандидатів у президенти в окружних виборчих комісіях з двох до одного і №2143 - про скорочення із 6 до 3 місяців максимального строку пред'явлення вимог кредиторів до підприємства в разі його ліквідації.

Також у цілому Рада планує прийняти законопроекти №2037 - про заборону встановлення ціни викупу акцій нижче від їх номінальної вартості, №2049-а - про звільнення держорганів від сплати за надання держреєстрів під час реєстрації прав та №2484 - про включення відомостей про підприємців у Єдиний державний реєстр.

Окрім того, на засіданні заплановано розглянути законопроекти №1181 - про відповідальність за вчинення насильства в сім'ї, №2323 - про запобігання виникненню професійних захворювань, а також питання про призначення окремих позачергових місцевих виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram