ГоловнаПолітика

Помічника генсекретаря ООН не пустили до Криму

Влада АРК заявила, що не зможе забезпечити безпеку делегації

Помічника генсекретаря ООН не пустили до Криму
Фото: alternativenews.org

Помічник генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович не зміг відвідати Крим, оскільки його не пустила туди влада автономної республіки.

"На додачу до логістичних труднощів, про які йшлося вчора, зокрема про обмежену роботу аеропорту (Сімферополя), Івана Шимоновича повідомила влада, що його не можуть прийняти в Криму. Серед названих причин - складна ситуація на місці, а також неможливість забезпечити безпеку делегації ", - заявив журналістам офіційний представник генсекретаря ООН Стефан Дужаррік, інформує ІТАР-ТАРС.

За його словами, Шимонович "сподівався, що зможе сам відвідати Крим", але у таких обставинах готуватиме свою доповідь про ситуацію з правами людини в Україні "на основі інформації з джерел, у тому числі в дипломатичному співтоваристві, а також інформації від міжнародних та місцевих організацій".

Раніше цього тижня емісар ООН відвідав Київ і Харків. 12 березня він побував з візитом у Львові, де зустрівся з місцевою владою, омбудсменом, а також представниками громадянського суспільства.

Нагадаємо, 5 березня спеціального посланника генерального секретаря ООН Роберта Серрі, який приїхав з місією до Криму, захопили невідомі озброєні особи і змусили покинути територію півострова.

Влада Криму і російські військові також не пускають на півострів військових спостерігачів ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram