ГоловнаПолітика

Український літак виконає спостережний політ над територією РФ

У Росії заперечують концентрацію своїх військ на кордоні

Український літак виконає спостережний політ над територією РФ
Фото: www.poltava.pl.ua

Росія дозволила українській стороні здійснити спостережний політ, щоб підтвердити відсутність військової діяльності, що загрожує безпеці України.

Про це повідомив журналістів заступник міністра оборони РФ Анатолій Антонов, інформує ИТАР-ТАСС.

За його словами, 11 березня українська сторона звернулася до Міноборони РФ із запитом на проведення так званого "надзвичайного спостережного польоту над територією РФ". "Така місія запитується вперше в рамках Договору про відкрите небо з моменту його підписання 1992 року, - зазначив Антонов. - І хоча жодних зобов'язань щодо прийому українського літака не маємо, ми вирішили дозволити спостережній групі здійснити такий політ".

"Розраховуємо, що наші сусіди переконаються в тому, що жодної військової діяльності, що загрожує безпеці України, російські збройні сили на її кордоні не ведуть", - додав він.

Заступник міністра також прокоментував заяву виконувача обов'язків міністра оборони України Ігоря Тенюха про проведення збройними силами РФ військових навчань біля східних українських кордонів. "У Міністерстві оборони РФ звернули увагу на заяву пана Ігоря Тенюха від 11 березня, в якій він зазначив, що "збройні сили Росії проводять навчання біля східних кордонів України і в Криму". За його словами, нібито створено угруповання російських військ чисельністю 220 тис. осіб, 1800 танків, понад 400 вертольотів", - сказав Антонов.

"Очевидно, що і цифри, що характеризують "російське військове угруповання" біля кордонів України, ним також озвучені для того, щоб "вразити" деяких слабкодухих парламентаріїв і "широку міжнародну громадськість", - сказав заступник міністра оборони РФ.

Нагадаємо, з 26 лютого по 3 березня в Західному та Центральному військових округах РФ проводилася раптова перевірка боєготовності. До 7 березня всі військові підрозділи мали повернутися в місця постійної дислокації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram