ГоловнаПолітика

Українська влада готується до "осетинського" сценарію в Криму, - Парубій

За словами секретаря РНБО, Україна має план "Б", який задіють

Українська влада готується до "осетинського" сценарію в Криму, - Парубій
Фото: Макс Левин

Росія хоче перетворити Крим на полігон імені Володимира Путіна.

Про це сьогодні заявив секретар РНБО Андрій Парубій, інформує кореспондент LB.ua.

"Було проведено кілька телефонних опитувань, які підтверджують, що вже сьогодні ситуація в Криму відрізняється від тих гострих подій, які були в перші дні... Усі в Криму розуміють, що коли в Криму зроблять так, як в Осетії, як в Абхазії, як в Карабаху, то жодна цивілізована держава не визнає цього статусу, а отже - жоден інвестор у Крим не зайде і турист туди не поїде. Це просто буде великий полігон імені Путіна. Люди починають усвідомлювати, що ця авантюра, на яку їх штовхають, вона розбиває кримську мрію про великий туристичний центр", - сказав Парубій.

Він додав, що до "осетинського" сценарію готується й українська влада. "Звичайно, план "Б" існує, і, звичайно, план "Б" детально розписаний, і план "Б" задіють дуже швидко. Але я не маю права повідомляти його деталі тут зараз на прес-конференції", - сказав Парубій.

Нагадаємо, 8 березня в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця закликав українських військових зберігати витримку і спокій і не піддаватися на провокації. Міністр зазначив, що конфлікт у Придністров'ї та Південній Осетії мав приблизно такий самий сценарій, який зараз Росія намагається запустити в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram