ГоловнаПолітика

У Росії порушили справу проти Геннадія Балашова

Підприємцеві інкримінують підбурювання до вбивства

У Росії порушили справу проти Геннадія Балашова
Геннадий Балашов
Фото: crimea.ukraineinfo.net

Слідчі органи Слідчого комітету Російської Федерації порушили кримінальну справу проти українського підприємця Геннадія Балашова.

Про це повідомляє сайт СК РФ.

Балашову інкримінують публічні заклики до екстремізму, підбурювання до вбивства двох і більше осіб, вчинені з мотивів політичної та національної ненависті або ворожнечі.

"На думку слідства, 10 березня 2014 року Геннадій Балашов, виступаючи на площі в Києві, публічно закликав до вбивства російських громадян і в Криму, і на території України", - сказано в повідомленні.

Найближчим часом Балашову заочно висунуть звинувачення, його оголосять у розшук, окрім того, слідчі мають намір звернутися до суду з клопотанням про обрання для нього запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

"І ні великі банківські рахунки, ні шалене русофобство не допоможе ні Балашову, ні іншим таким діячам уникнути кримінальної відповідальності", - зазначило відомство.

Нагадаємо, Геннадій Балашов - теле- і рідіоведучий, бізнесмен і засновник партії "5.10".

Раніше СК РФ порушила справи проти лідера "Правого сектору" Дмитра Яроша і координатора "Правого сектору" в Західній Україні Олександра Музичка. Також СК РФ порушив кримінальну справу проти посадових осіб Генпрокуратури України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram