ГоловнаПолітика

Національна гвардія матиме більше ресурсів і повноважень, ніж Внутрішні війська, - Парубій

Секретар РНБО хоче прийняти до її лав представників Самооборони Майдану

Національна гвардія матиме більше ресурсів і повноважень, ніж Внутрішні війська, - Парубій
Фото: www.dyvys.in

Національна гвардія матиме більше ресурсів і повноважень, ніж Внутрішні війська.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій, повідомляє кореспондент LB.ua.

Він розповів, що відповідний закон ухвалять уже завтра.

"Національна гвардія, як і Внутрішні війська за тим проектом, який існує, перебуватиме у складі МВС... Найголовніше, що Національна гвардія України матиме достатній ресурс, щоб протягом короткого часу ми змогли достатньо добровольців у Національну гвардію закликати, і найважливіше, що ми зможемо розширити функції від тих, які мають сьогодні Внутрішні війська, для виконання тих першочергових завдань, які стоять перед Україною", - сказав Парубій.

Він зазначив, що хоче залучити до Національної гвардії якомога більше представників Самооборони Майдану. Гвардія охоронятиме кордони, виконуватиме антитерористичну роботу і боротиметься зі злочинністю.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про відновлення Національної гвардії. За його словами, найближчим часом оголосять мобілізацію в її лави.

Національна гвардія України існувала в країні з 1991-го до 2000 року. Її завданнями були захист суверенітету України, її територіальної цілісності, а також життя і особистої гідності громадян, їхніх конституційних прав і свобод від злочинних зазіхань та інших антигромадських дій.

Національну гвардію України ліквідувала Верховна Рада, яка побоювалася, що президент Леонід Кучма використає її для встановлення диктатури. Гвардійські частини і підрозділи, а чисельність НГУ на момент розформування становила трохи більше за 16 тисяч військовослужбовців, передали Внутрішнім військам МВС України та Міністерству оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram