ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні з'явиться фінансова поліція

Нова влада відродила ідею чиновників Януковича

В Україні з'явиться фінансова поліція
Остап Семерак
Фото: censor.net.ua

Кабінет Міністрів має намір створити Службу фінансових розслідувань, або фінансову поліцію.

Про це розповів міністр Кабміну Остап Семерак.

"Хоменка Володимира Петровича призначено заступником голови ліквідаційної комісії та заступником міністра доходів і зборів, якому протокольним рішенням доручено підготувати необхідні документи для установи Служби фінансових розслідувань", - повідомив Семерак.

За словами міністра, таку службу створять на базі різних підрозділів, які були розкидані по інших центральних органах влади і здійснювали розслідування в економічній сфері. Семерак зазначив, що уряд хоче змінити ситуацію, за якої до підприємця по черзі приходили представники різних органів і здійснювали перевірку його економічної діяльності.

Нагадаємо, фінансову поліцію збиралися створити ще рік тому, за президента Віктора Януковича, але тоді від цієї ідеї відмовилися.

У неї планували включити підрозділи ГУ податкової міліції; Департаменту держслужби боротьби з економічною злочинністю МВС; ГУ боротьби з організованою злочинністю МВС; підрозділу контррозвідувального захисту економіки СБУ; Департаменту боротьби з контрабандою ДМСУ; Державної фінансової інспекції. Підпорядковуватися Служба фінансових розслідувань повинна була президенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram