ГоловнаПолітика

СБУ затримала російських шпигунів на чолі з Арбузовим

Росіяни збирали інформацію розвідувального характеру

СБУ затримала російських шпигунів на чолі з Арбузовим
Фото: http://novostey.com

У ніч проти 12 березня співробітники Управління Служби безпеки України в Херсонській області виявили та затримали розвідувальну групу Збройних сил РФ, яка проникла на територію Херсонської області з АР Крим поза пунктами контролю.

Як повідомили в прес-службі СБУ, росіяни вивчали оперативну обстановку, отримували дані про передислокацію і ступінь готовності підрозділів Збройних сил України на території Херсонської області.

Група іноземців проводила розвідку щодо 3-го зенітно-ракетного дивізіону (м. Каховка), 208-ї зенітно-ракетної бригади, підрозділів 79-ї автомобільній бригади.

Згідно з повідомленням СБУ, групою керував громадянин Російської Федерації, офіцер військової розвідки ЗС РФ, 1981 р.н., уродженець Рязанської області. Він незаконно використовував паспорт громадянина України на ім'я Арбузова Євгена Сергійовича, 1986 р.н.

Після затримання російський військовий визнав, що збирав інформацію розвідувального характеру: координати знаходження блокпостів прикордонних військ, розташування частин підрозділів ЗС України.

Служба безпеки України проінформувала про те, що трапилося, МЗС України згідно з українсько-російською Консульською конвенцією і почала розслідувати цей факт.

Як повідомляли раніше, російські військові почали закопувати протитанкові міни і розтягувати колючий дріт між Кримом і Херсонською областю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram