ГоловнаПолітика

Росія вважає незаконною фінансову допомогу США Україні

Водночас Москва відзначає, що Вашингтон навряд чи визнає очевидне

Росія вважає незаконною фінансову допомогу США Україні
Фото: EPA/UPG

МЗС Росії підтвердило висловлювання відстороненого Верховною Радою з посади президента України Віктора Януковича про незаконність американського фінансування України.

Про це йдеться у коментарі департаменту інформації та друку зовнішньополітичного відомства.

"Дійсно, відповідно до поправок, внесених кілька років тому в закон 1961 року про надання іноземного сприяння, забороняється "надавати фінансову допомогу уряду будь-якої держави, законно обраний президент якої був скинутий в результаті військового перевороту або незаконного рішення". Дана норма міститься в розділі 22, параграф 8422 Зводу законів США. Таким чином, за всіма критеріями виділення коштів нелегітимному режиму, який захопив владу насильницьким шляхом, незаконне і виходить за рамки американської правової системи", - стверджує російський МЗС.

"Розуміємо, звісно, що з урахуванням зайнятої Вашингтоном позиції навряд чи там визнають очевидне", - підкреслюється в коментарі зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, Віктор Янукович на прес-конференції 11 березня зазначив, що плани адміністрації США виділити 1 млрд дол нинішній владі у Києві йдуть врозріз з чинним американським законодавством.

Нагадаємо, на початку березня палата представників Конгресу США схвалила законопроект про допомогу Україні, який передбачає урядові гарантії надання Києву кредитів на суму в $1 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram