ГоловнаПолітика

Рада вже у четвер візьметься за призначення суддів Конституційного суду

Депутати очікують висновків КС щодо кримського парламенту

Рада вже у четвер візьметься за призначення суддів Конституційного суду
Фото: Макс Левин

Нових членів Конституційного суду призначать вже в четвер.

Верховна Рада планує призначити п'ятьох членів Конституційного Суду на засіданні в четвер, 13 березня.

Як повідомив в кулуарах лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, депутатам вже роздали інформацію про п'ятьох суддів, яких мають призначити за квотою парламенту, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Нам сьогодні роздали ці об'єктивки, ми їх розглянемо на фракції, завтра зберемо фракцію - було б непогано, якби вони прийшли до нас на фракцію. За документами все дуже красиво виглядає, але треба з людьми поспілкуватися", - сказав він.

У цьому контексті Тягнибок порушив і питання розпуску кримського парламенту - "щойно Конституційний Суд надасть відповідний висновок".

"Парламент повинен зібратися в будь-який час дня і ночі й прийняти це рішення", - заявив він.

"Ми вже відчуваємо, що йде певний саботаж членами Конституційного суду. Я можу це пояснити тим, що колишня влада Партії регіонів, не виключено, починає потроху зводитися на ноги. І я не виключаю, що були вже відповідні вказівки тим членам Конституційного суду, які були підконтрольні Партії регіонів. Це ще раз підкреслює, що сьогодні необхідна люстрація", - додав лідер ВО "Свобода".

Нагадаємо, в.о. президента Олександр Турчинов звернувся до Конституційного Суду щодо конституційності ухвалених Верховною Радою нормативно-правових актів, що стосуються проведення референдуму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram