ГоловнаЕкономікаДержава

Денисова назвала умову для продовження пенсійної реформи

Накопичувальна система неможлива без стабільного зростання економіки

Денисова назвала умову для продовження пенсійної реформи
Фото: sockraina.com

Наступний етап пенсійної реформи - впровадження накопичувальної системи пенсійного забезпечення - можливий тоді, коли зростання ВВП України становитиме не менш ніж 2% два роки поспіль.

Про це заявила міністр соціальної політики Людмила Денисова.

Міністр додала, що наразі таких показників немає, тому про перехід до другого етапу пенсійної реформи говорити передчасно. З огляду на те, що минулого року зафіксували нульове зростання економіки, перехід можливий не раніше, ніж у 2016 році.

Крім того, згідно з законом України "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", перерахування страхових внесків до Накопичувального пенсійного фонду почнеться тоді, коли забезпечать бездефіцитність Пенсійного фонду. Наразі ця умова теж не виконана.

Нагадаємо, пенсійну реформу в Україні розпочали в липні 2011 року, коли Верховна Рада ухвалила рішення про підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років зі щорічним його збільшенням на 6 місяців, починаючи з 1 жовтня 2011 року. Крім того, закон передбачає збільшення термінів виходу на пенсію для чоловіків-держслужбовців з 60 до 62 років.

Майбутні кроки з реформування пенсійної системи заблоковані через різке неприйняття громадськістю. Крім того,  зроблено неодноразові спроби скасувати пенсійну реформу. У ПФ торік підрахували, що її відкат обійдеться державі мінімум в 12,7 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram