ГоловнаПолітика

Верховна Рада Криму заборонила діяльність "Свободи" і "Правого сектору" в АРК

Як такі організації, що несуть загрозу для життя і безпеки кримчан

Верховна Рада Криму заборонила діяльність "Свободи" і "Правого сектору" в АРК
Фото: www.rada.crimea.ua

Верховна Рада Автономної республіки Крим на позачерговому пленарному засіданні ухвалила рішення про заборону діяльності ВО "Свобода" і громадського об'єднання "Правий сектор", а також низки інших "профашистських партій і громадських організацій" на території Криму.

Про це повідомляє прес-служба кримського парламенту.

"Верховна Рада Автономної республіки Крим вирішила: заборонити діяльність на території Автономної республіки Крим політичних партій та громадських організацій профашистського і неонацистського спрямування, в тому числі ВО "Свобода", організації "Правий сектор" та структурних утворень, що входять до нього - ВО "Тризуб" ім .Степана Бандери, Українська національна асамблея - Українська народна самооборона (УНА-УНСО), СНУ "Патріот України", "Карпатська січ", а також "Братство" Дмитра Корчинського та інших - як таких, що несуть загрозу для життя і безпеки кримчан", - йдеться в рішенні.

При цьому Службі безпеки АРК доручено проводити необхідну роботу з виявлення та притягнення до кримінальної відповідальності винних у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі і закликах до насильства. Міністерству юстиції - не реєструвати кримські республіканські відділення політичних партій та громадських організацій профашистського і неонацистського спрямування.

"У Криму обурені тим свавіллям, яке сьогодні панує в багатьох регіонах України в результаті дій бойовиків озброєних бандформувань при повному потуранні самопроголошеної влади в Києві. Зі свого боку органи влади Автономної республіки Крим вживають всіх можливих заходів для того, щоб не допустити проникнення екстремістів на її територію. У зв'язку з цим викликають крайнє занепокоєння недавні заяви представників правоекстремістського угруповання "Правий сектор" про можливість відправки її активістів до Криму, оскільки це призведе до ескалації насильства на півострові", - йдеться в пояснювальній записці до прийнятого рішення.

Нагадаємо, в лютому 2014 року Президія Верховної Ради Криму ухвалила звернення до тоді ще генерального прокурора України Віктора Пшонки з проханням через суд заборонити діяльність партії "Свобода" в регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram