ГоловнаЕкономікаФінанси

Україна отримає фіндопомогу ЄС після підписання договору з МВФ

Оллі Рен пояснив, чому Європа вирішила допомогти Києву

Україна отримає фіндопомогу ЄС після підписання договору з МВФ
Олли Рен
Фото: profi-forex.org

Перший транш фіндопомоги Україні з боку Євросоюзу надійде, коли влада домовиться про нову кредитну програму з Міжнародним валютним фондом.

Про це сьогодні заявив віце-президент Європейської комісії Оллі Рен, пише УНІАН.

"Один з наших каналів допомоги - це макроекономічна допомога обсягом в 1,6 мільярдів євро на підтримку стабілізації і реформування економіки. Перший транш цієї допомоги могли б негайно виділити, як тільки укладуть угоду з МВФ", - заявив Рен.

Він сказав, що минулого тижня в Києві працювала місія ЄС, яка вивчала фінансові потреби України. Зараз у Брюсселі вивчають її висновки.

"Україна лежить в центрі європейського континенту, і ми маємо зробити все заради стабільності та безпеки цієї важливої частини Європи. Ось чому ми готові надати фінансову допомогу під час виконання умов, як тільки угоду з МВФ підпишуть і як тільки Україна почне серйозні економічні реформи", - пояснив чиновник.

Нагадаємо, ЄС оголосив минулого тижня про виділення Україні пакету допомоги в 11 мільярдів євро, з яких 1,4 мільярда - гранти, 1,6 млрд - кредити, 5 мільярдів євро - кошти Європейського банку реконструкції та розвитку і ще 3 мільярди євро - Європейського інвестиційного банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram