ГоловнаПолітика

У жителів Сімферополя провокатори відбирають українські паспорти

"Дружинники" представляються членами виборчих комісій

У жителів Сімферополя провокатори відбирають українські паспорти
Фото: delfi.ua

У Сімферополі провокатори, представляючись членами виборчих комісій, відбирають у мешканців міста українські паспорти.

Про це повідомляє прес-служба Сімферопольської міськради.

"Невідомі, представляючись "членами виборчої комісії", що звіряють списки для участі у Всекримському референдумі, просять мешканців багатоквартирних і приватних будинків пред'явити для перевірки паспорти. Отримавши їх в руки, вони або тікають з документом, або рвуть їх, псують", - наголошується в повідомленні.

Сімферопольська мерія вважає, що провокатори намагаються зірвати референдум: "Так чинять провокатори, чиє завдання зірвати референдум у Криму чи будь-якими способами перешкодити законному праву кримчан на волевиявлення. Не піддавайтеся на провокації! А в разі появи таких осіб у вашому будинку, під'їзді, на вашій вулиці - негайно повідомляйте міліцію! Пам'ятайте, що ніякої додаткової перевірки паспортів для підготовки референдуму не потрібно! Ваш паспорт необхідно пред'являти тільки при отриманні бюлетеня на дільниці для голосування за місцем проживання".

Крім того, інформацію підтверджують активісти спільноти "Крим_ SOS" на "Фейсбук".

"Зателефонуйте друзям і знайомим з Криму. Особливо тим, хто не читає інтернет-видання та фб. Повідомте, що "дружинники" ходять по будинках і квартирах під виглядом внесення в списки на референдум, видачі бюлетенів. Просять надати паспорт. Частину паспортів рвуть на місці, деякі просто забирають і кажуть, що повернуть 16 на референдумі", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, самопроголошена кримська влада продовжує готуватися до проведення референдуму щодо приєднання Криму до території Росії, незважаючи на його антиконституційність і офіційну заборону нової діючої влади в Україні. Так, підготовлено бюлетені трьома мовами і списки, незважаючи на закритий доступ до офіційного Держреєстру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram