ГоловнаПолітика

Лідер Китаю закликав Обаму до дипломатичного вирішення кримської кризи

Китайська сторона продовжує займати неупереджену позицію

Лідер Китаю закликав Обаму до дипломатичного вирішення кримської кризи
Си Цзиньпин, Барак Обама
Фото: EPA/UPG

Голова КНР Сі Цзіньпін у понеділок провів телефонну розмову з президентом США Бараком Обамою, під час якої, зокрема, відбувся обмін думками щодо ситуації в Україні.

Як повідомляє агентство "Сіньхуа", між ними відбувся обмін думками щодо китайсько-американських відносин і ситуації в Україні.

Обама ознайомив співрозмовника з думкою американської сторони щодо ситуації в Україні. Сі Цзіньпін у відповідь підкреслив, що китайська сторона займає неупереджену позицію з української проблеми. На його думку, ситуація в Україні є досить складною, і головне завдання нині - зберегти холоднокровність і стриманість, щоб уникнути подальшої ескалації напруженості в цій країні.

Він вказав на необхідність врегулювати проблему політичним і дипломатичним шляхом і висловив надію на те, що відповідні сторони зміцнять контакти і консультації, належним чином усунуть розбіжності, докладуть зусиль для сприяння політичному врегулюванню української проблеми.

Китайська сторона, зазначив він далі, відкрито підходить до всіх пропозицій і проектів, які сприятимуть розрядці ситуації в Україні, готова надалі зберегти контакти з американською та іншими сторонами з цієї проблеми.

Нагадаємо, офіційна позиція Китаю в конфлікті України і Росії - підтримка територіальної цілісності України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram