ГоловнаПолітика

МЗС України вважає незаконним референдум в Криму

Україна нікому не віддасть Крим, запевняє міністр

МЗС України вважає незаконним референдум в Криму

Україна наполягатиме на присутності міжнародних спостерігачів в разі проведення референдуму в Криму, незважаючи на його незаконність.

Про це заявив в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця на брифінгу в Києві в суботу, 8 березня.

"Будь-які рішення цього референдуму незаконні, і немає інших варіантів, окрім як протестувати і сказати міжнародній спільноті, що результати референдуму не будуть чинними. Ми нагадуємо, що цей референдум є незаконним і не матиме жодних правових наслідків ні для України, ні, я сподіваюся, для Європи і світу", - сказав Дещиця, повідомляє УНІАН.

Україна також закликає Росію не блокувати у міжнародних організаціях рішень, що стосуються спрямування міжнародних спостерігачів до Криму.

"Ми просимо Росію не блокувати на рівні міжнародних організацій допуск спостерігачів від ООН та ОБСЄ на територію України. Зі свого боку ми обіцяємо надати спостерігачам всю наявну і необхідну інформацію", - зазначив дипломат.

"Хочу підтвердити нашу принципову позицію, що Крим був, є і залишиться українською територією. Ми нікому не віддамо Крим і зробимо все можливе, щоб територія України і кордони України були непорушними", - додав Дещиця.

Як повідомлялося, з 5 по 12 березня в Україні перебуває Верифікаційна місія ОБСЄ, до складу якої увійшли 40 спостерігачів з 21 країни ОБСЄ.

Програмою їх перебування передбачено відвідання військових об'єктів Збройних сил України і ЧФ РФ на території Автономної Республіки Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram